Welkom op de archiefpagina's van E-zine Nieuwe Maan!
Nieuwe Maan publiceert wekelijks een artikel over hekserij, alternatieve geneeswijzen en de maan.
Oude artikelen worden op onderwerp gesorteerd en op de archiefpagina's geplaatst.
Hier vind je alle artikelen over heksen en hekserij.

14.4.04

Toveren in de keuken.

Ooit wel eens na een etentje bij vrienden het recept gekregen? Hoe smaakte het toen je het zelf maakte? Dit is nu de magie in de keuken. Ik ben er van overtuigd dat de manier waarop en de intentie waarmee je iets kookt twee magische ingrediënten zijn. Dit begint al in de winkel, met welke zorg je je benodigdheden uitzoekt. Hoe je alles voorbereidt en hoe je het opdient. Maar vooral: heb je er zin in om te koken? Heb je er vertrouwen in dat het lekker wordt? Of ben je gestressed en heb je haast?

In de keuken zijn we meer heks dan we denken. We hebben een vuurtje,(het gasstel) een ketel,(de pan) het gewaad,(de schort) de puntmuts,(de koksmuts) en we voegen allerlei exotische ingrediënten toe.(de kruiden) En dan maar roeren en proeven of het nog iets nodig heeft om het juiste effect te bereiken. (Het imponeren van je gasten, het temmen van de hongerige leeuw die s´avonds moe van zijn werk komt, of je zieke kind verleiden om toch wat te eten.)Hier een recept voor het temmen van een hongerige leeuw:

Benodigdheden: 2 liter water, 3 visbouillonblokjes, 2 moten zalm, 2 moten koolvis, 2 stronken venkel, 3 flinke wortels, 2 uien, 1 verse rode peper.

Breng het water aan de kook met de blokjes. snijdt de vis in blokjes en kook ze zachtjes mee. Schuim af met de schuimspaan. Snij en bak de uien en voeg deze toe. Halveer de peper, verwijder de pitjes m.b.v. een theelepel (tenzij je van heet houdt) en voeg ze in haar geheel toe. Let op: hoe verser de peper hoe heter. Snij de venkel in reepjes en hak het eventuele groen wat er aan zit. Rasp de wortels en snij ze in schijfjes. Alles in de pan doen en kort mee koken, de groente moet nog knapperig zijn.

Je serveert de soep over eiermie met eventueel wat gedroogde gebakken uitjes en/of schijfjes komkommer als garnering. Sambal toevoegen naar smaak.

Smakelijk eten!


3 Reakties:

Anonymous Steven. schreef...

Zaterdag , 17 Januari 2004
Hé Willie, leuke site joh!

Ben benieuwd hoe leuk hij wordt.

Greetings,

5:12 uur

9:21 a.m.

 
Anonymous Radna schreef...

Vrijdag , 3 December 2004
Hoi Willie weetje wat nou grappig is het is nog waar ook. Als ik in de keuken staat koken en ik doe het met liefde (vrolijkheid) dan is het ook veel lekkerder.Groetjes

23:17 uur

9:22 a.m.

 
Anonymous Gisumi schreef...

Wat een aparte webpage heb je! Leuk hoor!

9:16 p.m.

 

Een reactie posten

<< Terug

Powered by Blogger